top of page
ANTALYA BURUN AMELİYATI ESTETİĞİ MERKEZİ

BURUN ESTETİĞİ

Rhinoplasty turkey antalya
Rhinoplasty turkey antalya

TEL: 0532 370 04 14

Kimler Ameliyat Olabilir

Nefes alma problemi olan veya olsun-olmasın burun şeklinden şikayetçi olan ve belirgin deformitesi olan herkes burun estetik ameliyatına adaydır denebilir. Ülke insanımızın burun yapıları sıklıkla büyük, kalın derili ve kemerlidir. Özellikle kadınlar bu ameliyata ilgi göstermekle beraber, son yıllarda saç ekimi ile beraber burun estetiği ameliyatı olmayı düşünen erkek sayısı da artmıştır. Sosyal medya vb aracılığıyla iletişim kanallarının artması ve sanal ortamda bilgiye daha kolay ulaşım sonucunda daha genç nüfusdan kişiler de burun operasyonlarına ilgi gösterebilmektedir.

En sık sorulan sorulardan birisi de ameliyat olabilme yaşı ile ilgilidir. Hekimler arası tam bir uzlaşma olmamasına rağmen kısa cevap olarak kemik ve kıkırdak oluşum-gelişiminin tamamlanması sonrası burun operasyonu olunabilir denebilir. Kızlarda 14-15 yaşta bu ameliyatın yapılabilirliğini kabul edenler vardır. Ancak, çoğu Plastik ve Estetik Cerrah, kızlarda 17, erkeklerde ise 18 yaş bitimini uygun zaman olarak savunmaktadır.

Ameliyata aday kişilerin gerçekçi beklentilere sahip olmaları gereklidir. Sonuçta cerrahın deneyimi kadar kişinin burun yapısı da cerrahi sonuçta çok önemli belirleyici faktör olacaktır. Kıkırdak ve kemik yapıların eğriliği, asimetrik veya olağandan ince-kalın oluşu yanında derinin yapısı sonucu etkileyen faktörlerdir. Ülkemiz insanında ince bir kıkırdak yapı ile kalın deri yapısı daha sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bu iki faktör ne yazık ki burun şekillendirme ve nefes alıp vermeyi olumsuz etkileyebilmektedir.

Bazı kişiler tamamen kusursuz, simetrik bir burun veya yüz hatları arzulamaktadır. Daha iyiyi arzulamaya herkesin hakkı vardır, buna da saygı duyulmalıdır. Ancak, unutulmamalıdır ki insan yüzü mimiklidir, asimetriktir. Heykel gibi kusursuz derecede simetri doğal bir olay değildir, ameliyat sonucu olarak da beklenmemelidir. Örneğin, ameliyat sonrası sağ burun kanadının sola göre daha yukarıda olduğu için şikayetçi olan bir hastanın ameliyat öncesi fotoğraflarını incelediğimizde aynı durumun mevcut olduğunu gördük. Sağda burun kanadı ve dudak köşesine yapışan mimik kaslarının daha aktif olması bu sonucu doğurmaktaydı.

Komşu, arkadaş vb. çevreden gelen tavsiye ve -çoğu kez- haksız eleştiriler, bunun yanında bazı forum sitelerinde -doğruluğu tartışılır- tartışma veya bir hekimi-grubu-hastaneyi övme-yerme amaçlı yazılan bir takım bilgiler kişinin aklını karıştırabilmektedir. Doğru olan, burun operasyonu planlayan kişinin problemlerini ve ne istediğini hekimi ile tam ve açık olarak konuşması, hekimin de soruları detaylı olarak cevaplandırıp, gerekirse kendi hasta örnekleri (öncesi-sonrası) üzerinde bu ameliyatın olası sonuçlarını anlatmasıdır. Operasyondan sonra da kişinin çevresindeki profesyonel olmayan arkadaşlarının vb. değil, hekiminin sözlerine önem vermesidir.

Diğer bir konu, operasyon sonucuna beklentinin gerçekçi olmasının önemidir. Ünlülerin veya arkadaşların resmi ile gelen hastalar hekim tarafından mutlaka gerçekçi beklentiler açısından uyarılmalı ve her insanın iskelet yapısından kaynaklanan değişiklik nedeni ile ameliyat sonuçlarının da farklı olacağı belirtilmelidir. Kişiler sadece kendileri için bu operasyonu düşünüyorlar ise memnuniyet oranı artacaktır. Günlük hayattaki psikolojik ve/veya sosyal problemlerini bir estetik ameliyatla çözmek isteyen kişilerde ise en yazık ki memnuniyet oranı oldukça düşmektedir. İyi bir psikolojik zemin ve sağlıklı bir beden bu ameliyata aday olmak için çok gereklidir.

Birçok kişi doktorundan bilgisayar simülasyonu ile operasyon sonrası sonuçlarını görmek istemektedir. Unutulmamalıdır ki ne kadar gelişmiş ve güncel olursa olsun hiçbir program kişinin burnuna ait tüm özellikleri tüm ayrıntılarıyla hesaba katamamaktadır (ör. kıkırdakların sağda ve solda uzunluk ve kalınlıkları birbirinden farklı olabilir, bilgisayar bunu tespit edip hesap yapamaz). Bilgisayar simülasyonları sadece kişiye bir fikir vermek için yapılmalıdır. Bu programlar asla gerçek ameliyat sonucunu tam olarak göstermezler. En pratik yol, hekimin geçmiş hastalarından örnekleri göstermesidir. Bu fotoğraflarda farklı burun yapısı olan kişilerdeki değişim çok daha sağlıklı değerlendirilip kıyaslanabilir. 

Op Dr Gökhan Özerdem ASPS, ISAPS, TPRCD

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Gökhan Özerdem Antalya

Doktorunuza direk resimleriniz ile danışın (Sadece mesaj ile lütfen) +90 505 928 21 41

  • Yeterlik Diploma/Sertifikaları

  • Dubai tıp lisansı

  • Great Ormond Street Hospital for Children Observer, İngiltere

  • Hull, Castle Hill Hospital Gamme Probe Course, İngiltere

  • American Society of Plastic Surgeons (ASPS) Amerika Dernek Üyeliği

  • International Confederation of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (ISAPS)

  • Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği 

  • Türk Estetik Plastik Cerrahi Derneği 

  • Ulusal ve uluslararası kongrelerde sözlü ve poster sunumları

  • Ulusal Plastik Cerrahi Kongresinde Oturum Başkanlığı

  • Yurt Dışı Makale 

Fiyat bilgisi ve öncesi sonrası resimleri paylaşmak ne yazık ki kanunen yasaktır. Tarafımıza randevu ile geldiğinizde örnek hasta resimleri eşliğinde detaylı bilgi verilecektir. Burun estetiği ameliyatlarında bizce en son düşünülmesi gereken ameliyatın maliyetidir. Önemli olan nihai sonucun asgarisinin alınmasıdır. Plastik ve Estetik Cerrahide amaç toplum tarafından kabul edilir bir burun yapısını hastaya kazandırmak ve fonksiyonel kazanç sağlamaktır. Burun estetiği ameliyatı fiyatları ameliyatı yapacak doktorun tecrübesine, Piezo (Ultrasonik burun estetiği) gibi kullanılacak teknolojiye ve girişimin gerçekleştirileceği hastane koşullarına göre değişmektedir. 
Daha önce burun ameliyatı olmuş kişilerde maliyet, özellikle kaburga veya kulaktan kıkırdak alımının gerektiği durumlarında artmaktadır.  Özellikle hastane masraflarındaki farklılığa bağlı olarak, şehirler arası maliyetlerin değişmesi de normal karşılanmalıdır. 

bottom of page